Egy igen-zet történeteSorozat: Emlékkönnytár


Hátszöveg

„Egy csodálatos, szívig hatoló szerelmi történet. Egy döntés, ami megváltoztatja az egész életed.” (Papírra vetett gondolataim-blog)
Az első világháború vége után két évvel, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között…

Van-e közös jövőjük a trianoni békeszerződés árnyékában, vagy elsöpri őket a történelem vihara? Vajon összehozható-e újra a viharvert, csonka család, és a szerelem legyőz-e mindent? 1920-tól napjainkig száz év pereg le, amelyben egy megrendítő családi legendárium tárul fel valós eseményeken alapuló, de mégis meseszerű formában.

„Száz év? Vagány!” A Trianon Éve centenárium alkalmából bővített és újra kiadott regényben a Kárpát-medencétől az Alpok nyugati lábáig utazhatunk, a szerző illusztrációival pedig közelebb kerülhetünk rég elvesztett szeretteink tisztára mosott emlékéhez. „Igen! Nekem kellett tudni az igazságot. Vagy legalábbis a felét. Csak arra nem számítottam, hogy a durvábbik fele az igaz.”

beleolvasok_gomb

Adatok

Könyvcím: Emlékkönny – Egy igen-zet története
Írta: Robin O’Wrightly
Műfaj: családregény
Kiadás éve: 2016 szerzői
PDF e-book ISBN 978-963-12-7570-4
Kiadás éve: 2020 Mogul
ePub ISBN 978-615-6170-01-9
Papírkötet ISBN 978-615-6170-00-2


Idézetek

„A házak takarásában szembe került egymással a francia és a magyar fél, de most nem új határokért és a szabadságért vívták a háborút. Egy szűzlány viaskodott a felajzott férfival. Ahogy egy szinte még gyerek, álmodozó repülős harcolt a határozott, erőteljes nővel. Mindemellett még saját érzéseikkel és gondolataikkal is csatát kellett vívniuk, s most ott álltak, pont egy ölelésnyire egymástól.”

“De hát ki hisz a mesékben? Még hogy herceg fehér lovon!”

“Olyanok lettek, mint két, ellenkező irányba tartó vonat, elpöfögtek egymás mellett, és már bőven távolodtak a síneken. Egy személy, egy teher… Nem nézett vissza, csak előre.”

“Megmarad emléknek. Egy rossz döntés emlékének. Mindenkinek van legalább egy ilyen az életében. Ő az enyém.”

“A népekben szunnyadó, gyilkos indulat csak elásott csatabárd volt, melyet túl sekélyen temettek el, és kimosta a nélkülözés zuhataga. Bolsevizmus ment, fasizmus jött, úgy tűnt, nem akart véget érni a világméretű rémálom…”

“van, amit nem változtathatunk meg, írhatunk újra vagy törölhetünk ki az Emlékeink Könyvéből, akármennyire is szeretnénk…”

“– Na, ha te nem bontod ki, akkor… – kapott az első borítékhoz Olivér.
– El a kezekkel! Bontom már, nyugszik a beteg! Csak a nagyi rá ne jöjjön, mert szorulunk. De akkor tutira beárullak, öregem… Hallod?! – És már halkan zizegett is a legfelső boríték.
– Ahogy sejtettem… Ez bizony nem magyarul van! Ebből egy kukkot se értek. Le kéne fordíttatni. – Simó csalódottan eresztette le a kezében tartott papírt, miután végigfutotta.
– A szomszédban a Radványi-gyerek… Az nem azzal hencegett a nyár elején, hogy ő bezzeg bilis tanítást kapott? Ha mákunk van, pont magyar-francia bilis – gyúlt a fény a kis Oli fejében.
– Milyen bilis, te eszetlen, az bilingvis! Kétnyelvűt jelent latinul. Bilis, behalok, az eszed tokja, az bilis!”

“Mindkettejüknek olyan érzése volt, mintha a lelkük elvesztette volna a szüzességét – Simó szokott ilyeneket mondani, mert ő már nagyfiú –, és senki sem vette volna feleségül… Magára hagyta volna, hogy olyan érzelmeket és gyászt szüljön meg, amelyet aztán egyedül kell felnevelniük. Bizarrul hangzott, de így élték át. Ó, boldog gyermekkor, hogy néha olyan méltatlanul gyorsan múlik el!”

“Senkit nem az határoz meg, honnan jött, hanem az, hová tart.


Olvasói vélemények

Talán ez a harmadik olyan könyv, ami meghatott igazán. Az érzelmek, a karakterek nagyon jól meg vannak formálva, a szövegkörnyezet tényleg igényesen van megírva – és a ráadás: nem igazán szeretem az ilyen fajta könyveket, de a tied valami hihetetlen lett! Csak GRATULÁLNI tudok!!! IMÁDTAM!
~ Márta Dominik, író

Nagyon tetszett, a nyelvezet és a történetvezetés káprázatos… Gratulálok!
~ Tátrai Antal János

Annyira megfogadtam, hogy fejezetenként olvasom el, de nem bírtam már, és letöltöttem. Mondanom sem kell, szünetet nem tudtam tartani, nevettem-sírtam. Fantasztikus történet, letehetetlen könyv. Köszönöm.
~ Mogyoróssy Edina

Jó regény, izgalmas, tele meglepetésekkel és megható fordulatokkal.
~ Keresztes József, író


moly_logo
Mogul_logo_NEW_01

Képtár


Megvásárolható:

Előrendelhető:


Tervek 2020-tól

Szeretném, ha a járványhelyzet miatt mindenben felborult év ellenére, az ősökhöz és a jubileumhoz méltón megjelenhetne papírkönyvben, ehhez azonban pénzügyi háttértámogatásra van szükségem.

Ha szeretnél segíteni, kérlek, támogass a Patreonon keresztül! Köszönöm szépen!