E-könyv

Örök ​magányra kárhoztatott-e egy újraéledő, csak mert tönkretették az életét, vagy elfogadhatja, ha megtalálja a kiérdemelt boldogság? Akkor is, ha nem onnan érkezik, ahonnan várná? Semmi sem olyan egyszerű, és nem az, aminek látszik! Két esztendő telt el azóta, hogy Nympha királynő visszakapta szabadságát és hatalmát Moreenben. Mindeközben, a szomszédos Wertelben egy fiatal varázsló, Yohan útnak indul Moreen felé… Bővebben >>


E-ntológiák


Az Illír Kolostor (Illyrian Monastery) e-novellái lelkes írók tollából

MEGBOCSÁTÁS – Kortárs novellák 2023

Tisztelt Olvasó!

A Biblia azt tanítja, hogy az igazi megbocsátás az önzetlen szereteten alapul, mivel a szeretet „nem tartja számon a sérelmet” (1Korintusz 13:4, 5). Antológiánk, mely remek írók alkotásaiból állt össze, fájdalmas téma köré íródott. “Megbocsátani és mégis hogyan?”, tesszük fel a kérdést magunknak. Nem könnyű feladat és lelki megterhelés. Talán a továbblépés segít, de az önmagunkban való felismerése megnyugvást ad lelkünknek! Kimondani a szót és elfogadni, hogy hittel, szeretettel megbocsájtottál. Ezáltal megbocsátásban részesül minden és mindenki. Olvassátok szeretettel és megértéssel Antológiánkat!

Hanna J. Nagy, koordinátor

Szerzők: Erdős Sándor, Poór Edit, Szomík Szilvia, Budai Bíró Endre, Orosz Krisztián, Szabó Anasztázia, Guti Csaba, Bubrik Zseraldina, Nagy Cynthia, Gulrich Ildikó, Gulyás Gábor, Amy Campbell, Danó Tímea, Cseh Vera, Bálint János, Fodor Gyöngyi, Tóth Lászlóné, Szabó Hetty, Hamerli Éva, Hosszú Bettina, Robin O’Wrightly, Lena Belicosa, Márkus Katalin, Kimmel Gábor, Márton Csilla, Gáll Júlia, Kincses János, Evo Vonka, Marafkó Viktória, Darázs Balogh Katalin, Besnyei Júlia, Buday Anikó, Erdélyi Tünde, B. Rózsás Erzsébet, Horváth Gréta, Gyurkovics Anikó, Demény Balázs, Konkoly Erika, Kiss Enikő, Hanna J. Nagy, Goran Episcopus, Bahus Antal Katalin
Főszerkesztő: Hanna J. Nagy
Szerkesztő: Goran Episcopus
Illusztrátor: Goran Episcopus, Szabó Borka (Robi O’Wrightly novellája)
Megjelenés: Illyrian Monastery, 2023
ISBN 978-13-12801-6-08 | Megjelent: 2023. március 7.
A kiadvány copyright jellemzője: PD (közkincs)
Papírnyomtatási lehetőség: www.lulu.com


ANGYALOK LÁNGJA – Karácsonyi antológia – versek, novellák, képek

Kedves olvasó!

Egy csodás összefogás eredményeként olvashatod most az Angyalok lángja antológiát!
Az Illír kolostor szervezésében gondolatok és képek egy ünnep jegyében. Mindenki, aki írt bele, a saját lángjából, ihletéből merítette gondolatait.
Olyan versek, történetek és szentképek készültek, amelyekkel színesítik a szentséges, meghitt karácsonyunk.
Ez az írás egy ajándék is egymásnak és nektek, mert ezt a könyvet jószívű emberek ingyenesen szerkesztették és alkották önzetlenül. Nem csak a fenyőfa alá, hanem a gondolatok közé. Benne van a szívük, ott az érzéseik és láthatod a lángjuk. Azt a tiszta lángot, ami az ihletet adja a szeretetből.
Nem vagyunk egyformák, de az alkotásaink és az azokban rejlő különbségek közel hoznak minket egymáshoz. Minden írásban és képben ott a szépség és ott van az angyali láng, amely a szent karácsonyt megáldja. Ajándék mindenkinek. Itt olyan minden, mint a szívdobbanás. Mindig örök, mert máshol majd folytatódik.
Olvassátok szeretettel, mert ez a mi ajándékunk mindenkinek. Helyezzétek a szívetekbe, rímbe, ritmusba és képbe foglalt gondolatainkat.

Hanna J. Nagy, főszerkesztő

Szerzők: Hanna J. Nagy, Goran Episcopus, Erdős Sándor, Kincses János, Hosszú Bettina, Tóth Lászlóné, Buday Anikó, Köck Ildikó, Nagy Cynthia, Robin O’Wrightly
Főszerkesztő: Hanna J. Nagy
Illusztrátor: Goran Episcopus, Herczegfalvi György
Megjelenés: Illyrian Monastery, 2022
ISBN 978-13-87407-5-07 | Megjelent: 2022. december 15.
A kiadvány copyright jellemzője: PD (közkincs)
Papírnyomtatási lehetőség: www.lulu.com


MEGÉRZÉS – Spirituális novellák

Kedves Barátaink!

Egy olyan könyvet tartotok a kezetekben, amelyet lélekből írtak. Sok-sok író adománya a jövőnek és a kolostorunknak. Ajándék, amely pénzben nem mérhető. Felajánlás az utókornak. Spirituális novellák csokorba szedett gyűjteménye. Olyan történetek tárháza ez a könyv, amelyek megtörtént eseményekre is építenek. Kortárs írók közelebb hoznak nekünk írásaikban érzéseket. Különleges impressziók mögött Isteni beavatkozást sejtünk. Ezért is „MEGÉRZÉS” a címe ennek a novelláskötetnek. Mert a „MEGÉRZÉS” az, amikor Isten halkan súg neked. Tiszta szívükből ajánljuk a kedves szívből jövő írásokat. Olvassátok szeretettel!

Hanna J. Nagy, főszerkesztő

Szerzők: Erdős Sándor, Poór Edit, Lovas-Nagy Rita Laura, Braun Krisztina, Márton Csilla, Kovács Edica, Bubik Zseraldina, Karsa Tímea, Demény Balázs, Gulyás Gábor, Kozma Ani, Banadia Anikó, Mezei Attila, Németh Balázs, Kondra Katalin, Köck Ildikó, Fazekasné Szabján Erika, Baktai-Varga Csilla, B. Rózsás Erzsébet, Zora Blade, Lena Belicosa, Sipos Aranka, Király Denisa, Evo Vonka, Cseh Vera, Barna Dóra, Erdélyi Tünde, Szakács Anna, Hanna J. Nagy, Szomik Szilvia, Kincses János, Kurucz Bernadett, Eduard Lazak, Kiss Enikő, H. Fajth Evelin, Budavári-Bókkon Andrea, Robin O’Wrightly, Goran Episcopus
Főszerkesztő: Hanna J. Nagy
Szerkesztők: Goran Episcopus, Szabó Borka
Illusztrátor: Goran Episcopus
Megjelenés: Illyrian Monastery, 2022
ISBN 978-13-87496-0-99 | Megjelent: 2022. november 6.
A kiadvány copyright jellemzője: PD (közkincs)
Papírnyomtatási lehetőség: www.lulu.com


MESEPELYHEK – magyar írók ajándékai a gyerekeknek – nem csak karácsonyra!

Szerzők: Aux Eliza, Balla Kálmán, Bank Eszter Katalin, Bubrik Zseraldina, Engler József, Erdei Barbara, Földi Kinga, Galambos Tamás, Gergely-Péch Éva, L. J. Wesley, K. László Szilvia, Palásthy Ágnes, Sütő Fanni, Váczi B. Nikoletta, Váczy Virág | Előadja: Engler József (TeddyTed) | Felelős Kiadó: Ambrus Attila József | Megjelenés: Magánkiadás, Sopron, 2021
ISBN 978-615-81221-3-9 | Megjelent: 2021. december 20.
A kiadvány copyright jellemzője: CC BY-NC-SA 4.0 HU | Licenc: OPEN ACCESS | Kereskedelmi forgalomba nem hozható!


Robin O’Wrightly Emlékkönny-novellái

Az Egy igen-zet története (Emlékkönny 1920-2020) regény mellé járó ajándékok


Hetedíziglen

Kétszáz évvel repít minket vissza az emlékezet, ahol Wlasics Eszter kisasszonyra a felhőtlen és ártatlan szerelem mellett valami sorsszerű vész is leselkedik.
A történelem talán pont centenáriumonként ismétli meg önmagát, így utólag; mert a kis polgárlány tette aztán egy egész családfára lesz kihatással – hetedíziglen.
Ez a sztori igaz vagy nem igaz? 2022 karácsonyán kiderül! Bővebben >>


Kiscsillagom

A történet egy alternatív leágazás Olivier Boyar, az Emlékkönny szereplőjének életében.
Egy adott ponton megváltozik az idősík, ahogy minden apró döntés kihatással van bizonyos események alakulására. Ez a pillangóhatás, ismerjük már jól. Viszont léteznek „fix pontok az időben”, amiket az ember soha és sehogy nem kerülhet el.
Kiscsillagom léte is egy alternatíva: nagy utat tett meg azért, hogy teljes valójában az olvasó szeme elé kerülhessen.
Mert mi lett volna, ha…? Aki elolvassa, megtudja! Bővebben >>


Amor vincit omnia

Párizsban, 2015 novemberében a legfeketébb péntek tizenharmadikára eszmélt a francia nemzet. A Bataclan színház és a Saint-Germaine stadion ellen elkövetett terrorcselekmények miatt így írta be magát a francia történelembe.
Perle Debouche, Jean-Pierre Moulin ükunokája készülődik a tizennyolc éves születésnapját megünnepelni az Eagles of Death Metal zenekar koncertjére. Nem sejti még, hogy az élete egy csapásra megváltozik, és aznap este kénytelen tényleg felnőtté válni, amikor meglegyinti az erőszakos halál szele…
Ez a novella is valós eseményeken alapul. Bővebben >>


E-novelláskötetek


Neurotipikusabb novellák. Tipikusan neurotikusak. Neeem! Vicceltünk. Ez igazából egy szétszórt iratmegsemmisített papírkonfetti. Már majdnem szép ez az iroda-lom. Elééég! A lényeg: ezt már akárki elolvashatja. Sőt.


Ágynak dönt, forró és beteg!Erotikus novellák bizarr tálalásban. Ki itt belépsz, NE hagyj fel minden erénnyel! ;) De ha már beléptél… ne csodálkozz! ;)

Vigyázat! Explicit tartalom!

(még a Wattpad sem bírta :D)

Az alábbi novellákat érinti, érzékenységi tematika szerint:

  • 18+trágár / perverz: A lila ötven árnyalata, Köztünk marad
  • 21+nemi erőszak: A sötét egyetlen árnyalata, Anonina, A cél sem szentesíti
  • LMBTQ+: Játssz velem papás-mamást!, Mentés kész

E-gyéb novellák és könyvcsírák


Helen két kisgyermekével magára marad a második világháború Amerikájában, amikor a férje, Joshua nyomtalanul eltűnik a fronton. Vajon segíti-e őket a jósorsuk? Érdemes-e kitartani a szeretett férfi emléke mellett? Mit bír ki egy asszony szíve, ha a halottnak hitt családapa újra felbukkan és súlyosabb titkokat hoz magával, mint amit más elviselni képes? Meddig megy el az igaz szerelem ereje? Robin O’Wrightly kis novellája az emberi esendőség fölött aratható győzelem reményét és a szeretet örök üzenetét hirdeti, az írónőtől megszokott, váratlan és tabudöntögető cselekménybeli fordulattal együtt. Kuckózz be a fotelba a fa mellé, és olvass egy jót! Bővebb >>


Egy valós hír ihlette “laza négykezes” szabad asszociációs csetstílusban. Minden spoilertől mentesen: “Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Qatar Airways katari légitársaság egyik utasszállítójának Indiában, miután az egyik utas repülés közben megtudta, hogy a vele utazó férje megcsalja, és hatalmas botrányt csapott – jelentette a Times of India. (…) A Qatar Airways az esettel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy mivel tiszteletben tartják az utasok magánéletéhez való jogát, és nem szoktak nyilatkozni az ilyen esetekről.” (24.hu – szerkesztés nélkül idézve) Úgyhogy mi ketten, Donki Zoltéval megírtuk, amit ők nem mertek. :)


Mi van akkor, ha egy nap arra ébredsz, hogy nemcsak elszúrták – vagy inkább elharapták – az életed, de ráadásul még te lettél a Kiválasztott is? Amikor kénytelen vagy majdnem egymagad megoldani egy sok évszázados gondot – és beüt a legnagyobb éca, hogy ezzel egy másik, több évezredes problémát is megoldhatsz?

„Hogy ez eddig nem jutott az eszünkbe?!” (Edward és Bella, kritikusok)
„Így jártatok!” (Walt és Mia, szerzők)

Minden idők és korszakok leghülyébb vámpírparódiája, a Pírvám – természetesen Robin O’Wrightly-módra – kifigurázza az átlagos vérszívó gondolkodást, annak ellenére, hogy neki ez – az Erelem (eszetlen szerelem) című abszurd romantikus és az Andrea & Andrea abszurd erotikus narrációs szatírái után – a jó ég tudja, hanyadik vicces kötete lehetne, ha ráért volna, de így a két tanítványára hagyta a tényleges munkát, ők írták meg helyette.

„Így jártunk!” (Walt és Mia, szerzők)
„Nem értem rá, ezek meg vérszemet kaptak!” (Robin, elfoglalt író)

A hangulatot a már megszokott ki- és beszólások, meg az idióta, spamgenerált nevek biztosítják.

„Bírjuk a vért? Nem bírjuk? …Akkor tegyük le. Tízliteres
kiszerelésben nehéz is az… És már vinném a betegnek, szabad lesz?”
(K. Béla, mentős, OMSZ)

(avagy a Szürkeállománynak beAlkonyul)

A szerzők tanácsa: ezt a vámpirodalmi dokumentumot semmiképp sem szabad „vérkomolyan venni”, sem pedig „mellre szívni”, csak azok olvassák, akiknek „van vér a pucájukban”. Ha túl sok a Vörös, váltsanak Szürkére. Napon nem fog csillogni…


További ingyenes olvasnivaló

Münchener Abenteuer (blog-dekker)

web_p1020429

Szokványtalan bedekker, azaz útinaplopás az 2016. október 14-17. közötti müncheni látogatásról.


Menedék a novelláknak (külön blog)

Ha már nincs mit olvasnod, ez az utolsó menedék…

Hírdetés