Miért NE olvasd el a #Wetoo-t? (3.)

Nincs még vége a könyvNEMajánlóimnak, tekintve, hogy az én regényeim tényleg nem valók mindenkinek. Itt és itt lehet arról olvasni, melyek azok a könyvek, amiket szintén nem ajánlok, mindegyiket más okból. Most azonban a legkeményebb sorozat jön, a #Wetoo, csak akkor tarts velem, ha tényleg tudni akarod, mit ne olvass el! ;)

Vigyázat! A cikk esetenként nyers őszinteséget tartalmaz! Humorérzék nélkül olvasni különösen veszélyes!

(agykárosodást okozhat. vagy várjunk csak)

Ez nem egy vidám lektűr

Azaz nem szórakoztató könnyűirodalom. Olyannyira nem, hogy a Mogul kiadó jelölte 2018-ban az Szép Magyar Könyv-díjra, szépirodalmi kategóriában. Nem nyerte meg, de na! Ha ez nem is lenne fontos, a könyvek a súlyos mondanivaló miatt kimondottan nem ajánlottak gondűzésre – annál inkább elgondolkodtatásra. És ha már…

Gondolkodni kell rajta

…Mert a cselekmény nem faék egyszerűségű, nem tudni, lesz-e happy end (én sem tudom, nem mondom meg, el kell olvasni, hogy kiderüljön, ja, de nem szabad, na, mindegy, de akkor sem mondom meg). Az alaptézis, amivel foglalkozik, túl komor és valóságos ahhoz, hogy egy vállrándítással letudja az ember. Sajnálom, aki felhőtlen szórakozásra vágyik, az olvasson ilyeneket.

Túlságosan akciódús

Jaj, hogy mindig történik benne valami! Már rögtön az elején pusztul a nép, aztán később sem lesz kegyes az író a sors a szereplőkhöz. Az olvasónak egy perc nyugta sincs, ezen a könyvsorozaton nem lehet elaludni, be lehet pörögni a karakterekkel együtt. Nem éjszakai olvasós párti, arra inkább mást ajánlok.

Nem gyerekbarát

Ez. A. Sorozat. A. Nemi. Erőszakról. Szól. Ebben mi lenne gyerekbarát, de most komolyan?! Tessék a lurkóknak sürgősen nekik való irodalmat adni! (És vigyázz rájuk, kérlek! Az én kis hőseim nem voltak ennyire szerencsések…)

A szereplők nem szuperhősök

A nők káromkodnak, gyilkolásznak, rettenetes szóvicceket mondanak, esetleg szexfüggők vagy nem tudnak rendesen parkolni. A férfiak sírnak, meghunyászkodnak, teszetoszák, vagy épp nőket erőszakolnak és nyomorítanak meg, esetleg pont nem, akkor viszont tutira beszervezik az embert valami egyházba. Ezek már megint nem Mr. & Mrs. Tökély mintapéldányai. Sehol egy fránya kockányi has vagy feszes csípő. Mi történik így a világgal? Mi lesz, ha mindig tűélesen mutatjuk be, sallangmentesen és megtisztítva a kliséktől? Mi van, ha minden túl valóságos? Úristen!

Sarah és Véronique is találkozik

Nem Magyarországon játszódik

Most gondold el! Az előző ponton is hogy kiakadtál. Hát akkor meg? Azért a valóság elviselésének is van határa. :P Magyar helyszínt szeretnél? Tessék!

Nem folytatásos sorozat

Még. (Majd akkor tessék visszajönni, ha az lesz. Már írom…) Addig azonban tematikus marad, két különböző résszel. Az első rész végén van egy beleolvasó a másodikba, mert a második lényegesen durvább, mint az első. Aki a Kettős kereszten kikészül, az a Testcserés számadásra rá se pillantson. A végén még… várná a folytatást…

Nincs benne kutya/macska/díszhal/kisrágcsáló/ufó

Pedig azokkal mindent el lehet adni. Nem? Nos, hát nem. Kisállat ebben van. Ufó meg én vagyok.

Hashtag bezzeg van a címében

Felháborító, de komolyan. Miért nem mindjárt % vagy @?! Van amúgy alternatíva, ha szimpatikusabb a &

Ha ennek ellenére nem tudtalak eltántorítani,
akkor irány a webáruház:

https://shop.konyvmogul.hu/robin-o-wrightly

https://shop.newlinekiado.hu/Robin-O-Wrightly-konyvek

Akik nem bánták meg, hogy elolvasták

a Kettős keresztet vagy a Testcserés számadást

(meglepően sok a bevállalós ember, köszönöm nekik)


(Fotó: Pixabay + Pexels + saját)

Hírdetés