Sorozat: Tripiconi sztori


Hátszöveg

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is…
A Tripiconi sztori második, Város a Föld alatt című részében folytatódik a nem mindennapi szigetország és az alatta elterülő, ismeretlen, hihetetlen világ kalandos és fordulatokban gazdag története, a már megismert és plusz szereplőkkel, régi és új helyszíneken. A jelszó: semmi nem az, aminek látszik!

Mi lesz Daniellel, ha visszakapja az emlékeit?
Találkozik-e újra Gregoriával?
Folytathatják-e ott, ahol abbahagyták?
Képes-e a királyfi jó vezetőként helyesen dönteni?
Legyőzi-e azt, aki őt meg akarta ölni?
Sikerül-e csapatával életben maradni a Föld alatt?

Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!Adatok

  • Cím: Város a föld alatt
  • Szerző: Robin O’Wrightly
  • Műfaj: ifjúsági sci-fantasy kalandregény
  • Kiadás éve: 2018
  • Kiadó: Mogul
  • Terjesztés: online
  • ISBN: PDF 978-615-5668-33-3, ePub 978-615-5668-34-0, Mobi 978-615-5668-35-7
  • Terjedelem: 448 oldal
  • Illusztrálta: Szabó Borka, Váczy Jépont Tamás

Idézet

“A királyfinak így volt ideje egy kicsit felkészülni, mintha beszédet intézett volna hozzájuk, miközben az üzenetet tartalmazó papirost a markába rejtette és egy dárdanyélre csavarta. Elmondott egy röpke pársorost tele buzdítással és életbölcsességekkel, melyeket még fiatal kamaszként olvasott a könyvtárban, és kívülről fújta őket. Kihasználta, hogy a szózatával lefoglalta hallgatóságát, addig a kezeire nem figyelt senki. A dárdanyelet közben a tenyerével takarta ott el, ahol a papírcsík volt, majd odalépett a zászlóalj első tagjához. Mivel Gregoria volt fiatal kora ellenére a zászlóalj legjobb harcosa, ő állt a legelső helyen, ezt tudta jól a fiú. A fegyvert rituális módon a kezébe adta, ahogy szokták ilyen auditokon, közben elővette közönyös tekintetét, mely Gregoriát egy cseppet sem bántotta, hiszen tudta, az álca miatt tesz így a királyfi.

A harcosnő megérezte, amint a tenyerébe simul valami a fegyver nyelén, de nem nézte meg, mert tudta, hogy abban a pillanatban lerántanák a leplet a viszonyukról. Az audit után szótlanul lelépett, felvéve az őrséget és egész idő alatt keze takarásában szorongatta a csíkot. A következő őrségváltás előtt csavarta csak le egy óvatlan percben az addigra már szétizzadt papírfecnit. Az volt a szerencséje, hogy íráshoz nemcsak szenet használtak, hanem egy állati eredetű tintát is, melyet nem áztatott fel a víz vagy az izzadtság, ezért látható maradt a mondat: „Nálunk sosem süt a Nap.” Megdobbant a szíve, mert reggel hat órakor indult az őrség, és este hatkor fejeződött be, ha ez így van, a Nagycsillag tükör alá bukásáig már csak három órája maradt. Nem volt visszaút, Gregoria is jól tudta ezt: ha egyszer megszöknek, örökre vagy legalábbis halálukig számkivetettek maradnak.”


Olvasói vélemények

Garantálom, hogy szeretni fogod! Olyan élményt nyújt, hogy le sem akarod majd tenni a kezedből és ültében végig olvasod az egészet. Amulett. Királyság. Szerelem. Harc. Város a föld alatt. Ez a Tripiconi-sztori. 

~ Anarchia Könyvblog

Az írónő jóvoltából az első kötet után gyorsan olvashattam a második részt is, amely számomra hozta az elsőben megtapasztalt szintet, mind cselekmény, mind karakterek, mind helyszínleírás, mind helyesírás szempontjából. A címe igen beszédes, így meg sem lehet lepődni, hogy főhőseink lelátogatnak Daniel és Gregoria otthonába, ahol újabb szereplőkkel találkozhatunk. Fantasztikusan érdekes világot alkotott meg az írónő, melyben igazán nem nehéz elmerülni. :-) 

~ Erberling Judit, blogger

…a Város a föld alatt méltó folytatása Az amulett rejtélyének, Robin O’Wrigthly magával ragadó stílusa remek idegenvezető az események szövevényes rendszerében, a humora pedig garantálja az önfeledt szórakozást. Ajánlott olvasmány 12 éves kor felett mindenkinek.

~ Elképzelt Könyv-blog

Azt a mindenit! Na ilyenkor sajnálom, hogy csak 5 csillagot lehet adni egy könyvre…Vannak olyanok, melyek megérdemlik az ötöt…ám vannak olyanok, amik kétszer annyit érdemelnének! Na ez a könyv is ilyen! :D Minden benne van, ami szerintem egy jó történetbe kell: szeretni való szereplők, humor, kaland, gyönyörű leírások és mélyen elgondolkodtató gondolatok!

~ Isabel Healian Rose, író-blogger


Képtár


Könyves adatbázis

moly_logo
Hírdetés