Miért NE olvasd el az Erelemet? (2.)

KönyvNEMajánló újratöltve – azoknak, akik szeretnék tudni, mit NE olvassanak el, ha nem akarnak saját maguknak csalódást okozni. Furcsa szerzet vagyok, aki mindenkinek jót akar – senkinek nem vagyok az ellensége. Magamnak sem… ;) Volt már ilyen ajánlóra precedens…

Vigyázat! A cikk esetenként nyers őszinteséget tartalmaz! Humorérzék nélkül olvasni különösen veszélyes!

(agykárosodást okozhat. vagy várjunk csak)

Ez egy háromrészes sorozat, Erelem-trilógia néven fut, ilyen szokatlan címeken, mint Erelem, Erelemkettő és Mexerelem.

Abszurd humor és teljesen szokatlan narrációs stílus jellemzi

Ez a könyvsorozat nagyon fáradt módon humoros. A stílusa egyelőre nem megszokott, mert itt az író interaktívan ki- és beszólogat, megszakítva ezzel az olvasás nyugodt folytonosságát. Bővebben a Mi az a narrációs szatíra? című posztomban lehet erről olvasni. A történet alapja abszurd, gyakran a szekunder szégyennel és nyers, oda nem illő jelenetekkel dolgozik, amit nem bír mindenki. Ebben az esetben tudok sokkal szolidabb könyvet ajánlani.

Kliséparódia a köbön

Ez a könyv mindent kendőzetlenül kifiguráz. Ismétlem: mindent IS! A hivatalnokokat, a szőkéket, a tiniket, a szívtiprókat, a műmelegeket, a műbuddhistákat, a Jehuva tanúit, a Trump-hívőket… valamint a sablonos sztorik kedvelőit és nem kedvelőit egyaránt. Sőt – kapaszkodj meg – még önmagát és az íróját is. És ezt nem fél az arcodba vágni, ha elolvasod. Szóval vigyázz! Én szóltam.

Túl rövid

Bár esetenként ez az előnye is, hosszabb lélegzetvételű regényekhez szokott szemnek ez gond lehet. Van hosszabb könyvem, akkor azt ajánlom, ha a méret számít, az majdnem ötszáz oldalas.

Ebben sincs felnőtt tartalom

Pedig beszélnek is róla, azt mondjuk sokat. Főhőseink azonban – spoilerveszély! – szűzen kezdik és majdhogynem végzik is a történetben. A szaftos részeket pedig átveszekszik a narrátor teljesen idegbeteg énjei. Spoilerveszély vége… Sajnálom! Ez megint nem az a fülledt sorozat, ahhoz ezt keresd!

Van viszont paranormális állapot

Minden spoiler nélkül: egy idő után átcsap totális természeten túli őrületbe. Para van, de nem normális. Úgy értem, ha lehet valamit fokozni, akkor ezt sikerült. Ha nem bírod az ilyesmit, akkor ezt se olvasd el!

Maximálisan nem polkorrekt

Kiskorúakkal folytatott szerelem az első két részben: a lány 18 múlt – az Egyesült Államokban az még kiskorú -, a fickó 37, a többit rakd össze. :D Az a jó, hogy szex nincs benne, most már nem bánod, ugye? Ugyanitt álleszbi tinilány rakoncátlankodik, és rontja az LMBTQ+ hitelét a bénaságával. Ahogy a transznemű homoszexuális katona szereplő a második és a harmadik részben: – mivel úgysem fogod elolvasni, nem spoiler, most már hiába küzdesz vele, háhá -, akit a sereg tett tönkre. Továbbá egy szexuális molesztáló és bullyer is megtalálja a boldogságot. Rasszok keveredése a harmadik részben: ahol mindjárt azzal kezdődik, hogy egy afroamerikai nőt megcsókol egy kaukázusi (sic!) férfi. Még jó, hogy nem Magyarországon játszódik, hát nem akartam én szamizdatot írni. Az majd ez lesz…

Nem kímélem a szereplőket

Mindegyik részben dúl az akció, legtöbbször a karakterek kárára. Komolyan, tiszta szerencsém, hogy a könyves főhősöknek nem csináltak még érdekvédelmi szervezetet, mert akkor fizethetnék kártérítést, mint a katonatiszt. Talán ezen kötet szereplői szenvednek relatíve a legkevesebbet. …Mondom, relatíve!

Teljesen kivisz a komfortzónádból

Hogy mennyire, ahhoz el kell olvasni. Ja, ne, azt nem szabad!

Ha ennek ellenére nem tudtalak eltántorítani,
akkor irány a webáruház:

https://shop.konyvmogul.hu/robin-o-wrightly

https://shop.newlinekiado.hu/Robin-O-Wrightly-konyvek

Akik nem bánták meg, hogy elolvasták

(azért jóval többen vannak, mint akik igen)


(Fotó: Pixabay, Pexels, Freepik + saját)

Hírdetés