Blog

Január: a vak asszony visszanéz

Mi történt januárban? Amennyire összefoglalhatom a hónapot, megteszem. Mostanában amúgy is elég gyéren vagyok blogon, aminek nagyrészt magánéleti okai vannak - leginkább, hogy nem tudom már, hányan legyek (ugyanitt klónt igényelnék, de mindjárt ötöt). Félre ne értse senki: nem panaszkodom, csak a tények makacs dolgok.

Hírdetés

Már csak három nap, és…

... feltámadás! Neeem, bár ahhoz hasonló érzés - még ha ez pofátlanul profánnak is hangzik. Mint amikor betöltetik a megváltás munkája azzal, hogy végre pont kerül a J-re. Kicsit ilyen a tudat, hogy idén november 1-jén megjelenik az Emlékkönny, ami egy igazi isteni csoda.

Feszt Könyvfeszt (és mégis mozog a …z én)

Bitang régen volt bejegyzés, de a Könyvfesztivál feltámasztotta tetszhalott - teszthalott, írtam el az előbb! Freud - állapotából a blogot. :D Ezt az eseményt meg kell örökíteni, mert erre vártunk két és fél év után. Örömmel jelenthetem, hogy a könyvfesztivál végre győzedelmeskedett az elmúlt járványos időszak felett.

Egy igen(csak megkínzott betűnem)zet története

Cirka hét esztendeje robbant be az életembe. Öt éve kiadtam elektronikusan. Két éve szintén, mert papírban nem sikerült. Azóta vajúdok vele. Mi az? Szerintem már sejtitek, miről lehet szó, de nem meritek elhinni ezt a csodát, ahogy én sem. Pedig az Emlékkönny itt van, már a nyomdában, pár hét múlva megszületik, megfoghatom. Megfoghatom!

Holnap jön a Könyvhét

Ennél konkrétabb nem lesz: holnap, azaz június 9-én kezdetét veszi a 93. Ünnepi Könyvhét. 2016 óta íróként is megjelenek rajta, ami nagy megtiszteltetés nekem. A covid után nagy fellélegzés egy-egy ilyen esemény, és alig várjuk már, hogy minden szociális fóbiánk ellenére végre együtt legyünk mi, könyvmolyok. De mi vár ott ránk?