Blog

A könyvfesztivál, mint a könyvmolyok paradicsoma

Az elmúlt hó végén végre elérkezett a hosszan várt könyvfesztivál ideje. Már hetek óta izgatottan készültem rá, hogy végre elmerülhessek a könyvek világában, és talán beszerezhessek pár új remekművet a gyűjteményembe. De ahogy közeledett a nagy nap, egyre jobban elbizonytalanodtam, és kételkedni kezdtem, hogy vajon valóban szükségem van-e még egy új könyvre. A könyvmolyok életében … A könyvfesztivál, mint a könyvmolyok paradicsoma részletei...

“…És egy csupasz csíz a körtefán” avagy a 94. egy igazán ÜNNEPI könyvhét volt (ROW-SzB)

Alig telt el a nagy esemény, máris azon kattog az ember agya, hogyan önthetné írott szavakba a szavakba önthetetlent. Hogyan adhatná át másoknak, hogy és miért lett ünnepi(bb) ez a könyvhét, mint az előzőek? Egyrészt Budapest város alapításának 250. évfordulója alkalmából Budapest Könyvfőváros lett, másrészt pedig... na, de a többit a cikkben, csak olvass tovább. :)

„Hiszem, hogy a magánkiadásban szereplők is képesek ugyanolyan minőséget kiadni a kezükből, mint bármelyik másik író és kiadó”

Interjú Városi Emesével, a MIN-díj 2022 szervezőjével - Milyen indíttatásból alakult meg a MIN-díj, milyen igény hívta életre? - Tavaly év elején vetődött fel... (Bővebben a cikkben!)

Január: a vak asszony visszanéz

Mi történt januárban? Amennyire összefoglalhatom a hónapot, megteszem. Mostanában amúgy is elég gyéren vagyok blogon, aminek nagyrészt magánéleti okai vannak - leginkább, hogy nem tudom már, hányan legyek (ugyanitt klónt igényelnék, de mindjárt ötöt). Félre ne értse senki: nem panaszkodom, csak a tények makacs dolgok.