Blog

Itt sincs papír… (Paper shortage 2. edition)

Ha már így magunk között vagyunk, megvallok töredelmesen egy dolgot. Vannak reszlijeim. Elméletileg két papírkönyvvel hosszú ideje tartozom az olvasóimnak. A jó hír: nem felejtettem el, folyamatban van a megvalósítás. Rossz hír: egyelőre nem tudom, mikor. Idén biztosan nem... Kifejtem, miért. De a végére azért tartogatok ám jó hírt... Szóval olvass belém! :) Mi lesz … Itt sincs papír… (Paper shortage 2. edition) részletei...

Itt a papír, hol a papír? – Paper shortage problems

Már egy ideje tudjuk belső berkekben, de ma Deszynél is olvastam, hogy egyre súlyosabb méreteket ölt az egyébként világméretű papírhiány. Prognosztizálni nem igazán lehet, mi lesz a nyomdatermékek világának a sorsa, így rajtunk múlik, mennyire és mivel tudunk adaptálódni ehhez a helyzethez. Keserédes öntárca.

Ezt olvastam aug… hagyjuk. Inkább Könyvhét! (8.)

El kell ismerni: az elmúlt időszak bezártsága kétszer annyira volt hosszú, mint amennyit egy átlagos introvertált személy ki tud bírni. Így aztán már alig vártuk, hogy végre kiszabadulhassunk komolyabb könyves rendezvényekre, ahova nem kell a védettségi igazolvány. És hát szánom-bánom, de vagy dolgoztam - még nem írhatok róla -, vagy írtam - akkor meg nem olvasok -, a kettő mellett pedig tűkön és egyéb zavaró dolgokon ülve vártam a 92. Ünnepi Könyvhetet. Szerintem ezzel nem voltam egyedül! Mégis akkor miben volt különleges, hogy most így hirtelen írjak róla? Mindjárt kiderül! ;)

Kötelező olvasmányok – csak a suliba valók?

Fúúúj, hagyjál már a kötelezőkkel nyáron! - Szinte hallom a reakciódat. Ahogy kamaszként alapból viszonyultunk az irodalomórák olvasónaplós átkához, olyan bizonyossággal nyúlhatunk felnőttként máshogy a valaha utált, rettegett, vagy épp titokban mégis csak szeretett témához. Már nincs sok hátra a nyárból, de érdemes szemezgetni - ha nem is feltétlen magukból az olvasmányokból, de a Moly.hu Merítés e-magazinjának Kötelező-Felfedező rovatából mindenképpen. Olvass bele!

Umbrella Academy – utazás az esernyők alatt

Bevallom, nem tartom magamat bloggernek, és az olvasós posztokon kívül filmes recenziót végképp nem terveztem. Eleve nem is vagyok nagy film- vagy sorozatmániás, vannak kedvenceim, amiket évről évre újra megnézek, de ennyi. Azonban az egyiket már egy ideje kerülgettem - vagy az kerülgetett engem, mert mind a Zuram, mind a Lányom nagy rajongója lett -, ezért a fülembe súgták: "azt pletykálják, neked is tetszeni fog az Esernyő Akadémia", és így lett. Olyannyira, hogy most nem is tudom megállni, ne írjak róla egy poszt erejéig.

Ezt olvastam júliusban (7.)

Amikor elkezdtem ezt a sorozatot, alapvetően nem voltak túl drámai elképzeléseim, sem hagymázos rémálmaim arról, hogy mit csinálok, ha lesznek olyan hónapok, amikor nem lenne mit tennem a blogposztomba. Nem esem kétségbe. Elérkezett a második olyan hónap, amikor nem igazán tudok mit felmutatni olvasás terén, mert vagy nem fejeztem be őket, vagy saját könyv - ami valljuk be, barátok közt sem ér. :D Akkor mi maradt? Nézzük meg, mik vannak nálam, és miért áll az olvasásuk?