Új kiadás! Megjelent: 2023. január 1.


Ezt a részt nem érinti a Rigók & Mundik 2in1 összevonás!

18 éven felülieknek!


Sorozat: Rigók & Mundik 1,5.; narrációs szatíra


Hátszöveg

Ha ​2020, akkor karanténnapló. Nem is az a fontos, ki írja, hanem hogy kiről írják.
Andrea Rigo egy teljesen átlagos olasz férfi, foglalkozására nézve rendőrhadnagy a gyilkossági csoportnál. Átlagon kívülivé viszont a magyar felesége teszi, Rigó Andrea, akit a férje a névazonosság miatt, a nem hivatalos harmadik nevén Zsófiának, azaz Sofiának szólít. Fél esztendős ikreikkel, Tonióval és Leonával együtt a milánói lakásukban rekednek, a kijárási korlátozás miatt, a 2020-as év koronavírus-járvány időszakában. Mindketten tandemben állnak neki naplót írni: Andrea mobilon, Andi/Sofia füzetben. Mert még csak akkor kezdődik igazán az egyébként sem unalmas életük…
Ez a keserédes narrációs szatirikus naplóregény, az Andrea & Andrea mellékszálon való folytatása nem akarja megváltani a világot. Egyrészről szeretne picit jókedvre deríteni mindenkit, aki olvassa a Rigók mindennapi balfékségeit és az íróval, a főrigó Robinnal folytatott betű­csatáit. Másfelől tisztelettel adózik a híres olasz életszeretetnek és családi összetartásnak. Mert valljuk be, ha ez az időszak elmúlik, a világon már semmi sem lesz ugyanaz.Adatok

 • Cím: Andrea tutto bene
 • Szerző: Robin O’Wrightly
 • Műfaj: erotikus-romantikus szatirikus karanténnapló
 • Kiadás éve: 2023
 • Kiadó: Talentum House
 • Terjesztés: online
 • ISBN: hamarosan! (ePub/Mobi)
 • Terjedelem: 300 oldal
 • Illusztrálta: Szabó Borka

Idézetek

„Olyan jó, hogy humorral el lehet simítani bármilyen nehéz időszakot.”

„Életet adni és kapni látszólag két emberen múló történet, de valójában egyetlen egység a kettő.”

„Mert mind együtt vagyunk, és ez teszi csodálatossá az egészet, még a legnehezebb pillanatokban is. Talán a szabadság idebent van, nem a falakon túl. Csak önmagad béklyóin belül lehetsz igazán szabad.”

„– Mit hozzak? Hashajtót, zsebkendőt vagy grappát?
Néztem rá hülyén, mert elsőre nem esett le.
– Életem! Majd’ egy órája bent vagy. Szorulásod van, pornót nézel vagy könyvet írsz?”

„– Szájmaszk?
– Megvan.
– Kesztyű?
– Megvan.
– Fertőtlenítő?
– Megvan.
– Flepni?
– B*ssza meg! …Hol van?
– Ne szórakozz velem, ember! Igazolás nélkül nem mehetsz ki! Fontosabb, mint a sz*ros rendőrnyelvényed!
– Miért, hát ki az isten büntetne meg? Hadnagy vagyok!
– Jól van, de kérlek vigyázz magadra!
– Tonio? Leona?
– Átadom nekik a puszidat!
– És te, szerelmem?
– Fertőtleníts!
Szájspricc. Csók.”


Olvasói vélemények

…Ez valami csoda! Fenséges, könnyed de mégis elgondolkodtató lett. Nem olvastam előzményt, néha el-elkaptam egy részt, de ennyi. Ez viszont teljesen magával rántott. Kicsit szerelmes lettem Andrea Rigo hadnagyba :D Korban is pont ideális, ráadásul sűrű haj, kék szem…. Andi/Sofia naplója is szuper, kacarásztam rajtuk rendesen. A szüleim csak néztek, hogy megkattantam vagy mi van? (…) Imádom!!!

~ Emese_2

Már az előzménykötetben a kedvenceim lettem Andreaék, akik akkor (és most is) átsegítettek néhány nehezebb napon. Ők lettek az én hivatalos Andi-depresszánsaim.

~ Inci81

Hogyan csinálja ezt az író? Hogy mit? Hogyan csinálja azt, hogy kihúz egy embert a magánéleti problémáiból akárcsak ideig-óráig egyetlen könyvvel?

~ Ana Könyvespolca Blog

Ritkán van lehetőségem azt mondani, hogy a folytatás jobban tetszett, mint az eredeti mű, itt pedig (nagy örömömre ) ez a helyzet. (…) Egy szó, mint száz, én mindenkinek bátran ajánlom, önmagában is megállja a helyét, mint karanténnapló, úgy az egész lélekmelengető és egy kis vidámságot csempész a stresszes mindennapokba.

~ B_Betti27

Ez tényleg egy feel good könyvecske, amit jó elővenni, ha beborul életünk ege, és egy kis napsugár után vágyunk.

~ Szellő_Abigél


Jó tudni!

Miért csak e-bookban elérhető az Andrea tutto bene?

Úgy döntöttem, hogy – az egészségügyben dolgozók megtapsolása után – tiszteletet teszek a veszélyhelyzet és a kijárási korlátozások alatt zavartalan technikai hátteret biztosító személyzeti szférának is. Mert nélkülük nem állhattunk volna át országosan az otthoni irodai és iskolai ellátásra olyan gyorsan, ami – szerintem – nyugati viszonylatban is egyedülálló volt. Sajnos ennek ellenére az ország legszegényebb régióiban nagyon sokan nem tudtak bekapcsolódni ebbe a rendszerbe, ami csak azt jelenti, hogy van mit fejlődni, viszont ezen felül az IT-szakemberek bizony derekasan állták a sarat. Köszönöm minden honfitársam nevében! Olvassátok szeretettel az elektronikus kiadást, történjen az mobilon, tableten, olvasón vagy asztali gépen. A rajzoknak köszönhetően az egész karanténnapló igen színes. :)

Miért kapott új kiadást?

Nem volt semmi baj a régivel, de szerettem volna, ha a narrációs szatíradömping-kiadások arculatához illeszkedik ennek is a borítója, illetve egy helyen lehet a “kiccsalád” a Talentum House kiadónál. ;)


Képtár


Könyves adatbázis

moly_logo

Korábbi kiadás adatai

Első kiadás

 • Cím: Andrea tutto bene
 • Szerző: Robin O’Wrightly
 • Műfaj: erotikus-romantikus szatirikus karanténnapló
 • Kiadás éve: 2020
 • Kiadó: Mogul
 • Terjesztés: online
 • ISBN: ePub 978-615-6170-0-26
 • Terjedelem: 300 oldal
 • Illusztrálta: Szabó Borka
Hírdetés