Ingyenes!


Emlékkönny-novella

Elnyerte a a GCK’s Book Review Blog “2020 legszebb magyar borítói” második helyét, az Emlékkönyv kategóriában!Sorozat: Emlékkönnytár


Hátszöveg

„Muszáj elolvasnotok, hogy ti is megértsétek!” ~ Krencz Nóra, író

Párizsban, 2015 novemberében a legfeketébb péntek tizenharmadikára eszmélt a francia nemzet. A Bataclan színház és a Saint-Germaine stadion ellen elkövetett terrorcselekmények miatt így írta be magát a francia történelembe.
Perle Debouche, Jean-Pierre Moulin ükunokája készülődik a tizennyolc éves születésnapját megünnepelni az Eagles of Death Metal zenekar koncertjére. Nem sejti még, hogy az élete egy csapásra megváltozik, és aznap este kénytelen tényleg felnőtté válni, amikor meglegyinti az erőszakos halál szele…
Ez a novella is valós eseményeken alapul, de mégis kitalált szereplőkkel dolgozik. Csak érintőlegesen kapcsolódik az Emlékkönny történetéhez, ám annak egyetemes üzenetét hivatott közvetíteni, és emléket kíván állítani az elhunytaknak és az élőknek is.

„Csak azért sem gyűlöllek titeket!” ~ Antoine Leiris


Adatok

Könyvcím: Amor vincit omnia – Emlékkönny-novella
Írta: Robin O’Wrightly
Műfaj: történelmi dráma
Kiadás éve: 2020 Mogul
ePub ISBN 978-615-6170-03-3


Idézetek

Hiába, az ember bámulatos túlélő: bármilyen helyzetben és időben kitart, ha úgy hozza a sorsa.


Olvasói vélemények

Az Amor vincit omnia a 2015-ös párizsi terrorcselekményekről számol be, két fiatal szemszögéből. A fókusz nem a kalandokon van, akció helyett a szereplők lelki folyamataira helyeződik a hangsúly. Komoly pszichológiai kérdések merülnek fel, melyeken bőven elgondolkodhatunk: például a kényszerű testi érintés ambivalens hatása (szégyenérzet, hiszen akaratunk ellenére kerülünk szoros fizikai kontaktusba valakivel, ugyanakkor egyfajta bajtársi kapcsolat is szövődik a felek között), vagy a traumafeldolgozás és a – teljes hitelességgel ábrázolt – poszttraumás stressz szindróma. (…) Az Amor vincit omnia egy trauma és egy megküzdés éveken, életeken átívelő története, mely a téma által felkínált, üres szólamok pufogtatása helyett fajsúlyos lélektani problémákra fókuszál, s a kiadványnak külön ízt adnak a szerzőtől megszokott, magas művészi igényű illusztrációk.
~ Tarja Kauppinen, író

Mivel már olvastam korábban az írónőtől, nagyjából sejtettem, milyen stílusra számíthatok, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad majd a történet… A kisregény a 2015-ös párizsi terrortámadás éjszakáján játszódik, viszont nem dokumentarista stílusú, hanem két fiatal szemszögéből láthatjuk az eseményeket, akik igencsak „szorult” helyzetbe kerülnek, miközben körülöttük arat a halál, repkednek a lövedékek. Furcsa módon magát a támadást nem látjuk, inkább csak halljuk, illetve a „végeredménnyel” szembesülünk – olvasás közben kissé hiányoltam a részletes bemutatását ennek a vérfürdőnek, de aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem ez volt a szerző szándéka. Robin O’Wrightly azt mutatja meg az olvasónak, mi mindenre képes az ember, ha életveszélybe kerül, és hogy milyen változásokat indít el a lelkében egy trauma.
~ Szollár Bence, író


moly_logo
Mogul_logo_NEW_01

Képtár


Ingyen a Teltházban:

Illusztráltan a szerzőtől:

Írd meg, miben szeretnéd: ePub, Mobi vagy PDF?