Miért NE olvasd el a Tripiconi sztorit? (1.)

Vannak könyveim, amiket kifejezetten nem ajánlok olvasásra. Sőt, egyiket se ajánlom. Meglepődtél? Hát milyen őrült író teszi ezt a saját könyvével?! Pedig nem árt tudni, ki az ellencélcsoport, akiknek kifejezetten nem fog megelégedést okozni egy könyv vagy egy sorozat. Nekik szerencsés ezt elkerülni… De hogyan és miért? Olvasd el a szokatlan könyvNEMajánlómat!

Vigyázat! A cikk esetenként nyers őszinteséget tartalmaz! Humorérzék nélkül olvasni különösen veszélyes!

(agykárosodást okozhat. vagy várjunk csak)

A Tripiconi sztori-sorozat egy YA urban sci-fantasy, magyarabb kifejezéssel egy ifjúsági kortárs tudományos meseszerű kalandregény-folyam. Nem létező világban játszódik, kitalált szereplőkkel… Állj! Nem arról volt szó, hogy ezt nem ajánlom? Dehogynem! El ne olvasd! Nem szabad! :) De miért is?

Ez egy sorozat, függővéges részekkel

Ha csak egy részt olvas el belőle valaki, könnyen felületesnek gondolhatja. Igaza is van, mert ez csak a jéghegy csúcsa, a teljes történet megértéséhez a többi részt is érdemes megvárni és elolvasni. A sorozat alsóhangon ötkötetesre tervezett, emellett lesznek spin-offjai (mellékszálon futó cselekmények kibontásai), és már készül egy külön kötetes folytatása is. Egyelőre két rész van kint, szeptemberben jön a harmadik – ez még mindig nem a fele az egésznek. :) Kitartást! Előbb vagy utóbb minden kiderül… De ha monográfiát keresel, vagy idegesít a függővég, akkor ez nem a te sorozatod. Abban az esetben az Emlékkönnyet ajánlom, mert az tényleg csak egykötetes mű.

Nem tartalmaz szexualitást és/vagy csúnya beszédet

Ugyanis 12 éven felülieknek ajánlott, a legifjabb szereplője még csak kilenc éves, és úgyis van elég erotikus irodalom a piacon. Ebben a könyvsorozatban persze óhatatlanul benne van a romantika, hiszen kamaszok vezetik a fő szálat, és szerelmi háromszög is kialakul benne. Ennek ellenére minden “ártalmatlan és ártatlan” formában jelenik meg, inkább a barátság, bajtársiasságra és a fiatalokra leselkedő veszélyekre kihegyezve a lényeget. Ami pedig a legcsúnyább szót illeti, az a nagyon ritkán megjelenő sz*r, mely esetenként franciául is előfordul (merde). De ennyi! Szaftos szavakért és testnedvekért tessék más könyveimhez fordulni!

Semmilyen összeesküvés-elmélet, ideológia vagy tudományos téma nincs részletezve benne

Nem vagyok “konteópárti” vagy, csak egy lelkes, ám szkeptikus mitológia-, klinikai tudomány- és sci-fi-rajongó. Így ha bárki is Egely- vagy Nemere-féle részletességű leírást keres az elsüllyedt Atlantisz legendájáról vagy az üregesföld-elméletről, esetleg a judeokeresztény hitvilágról, akkor minden bizonnyal csalódni fog. Ez a regénysorozat fiatal korosztálynak íródott, mindennemű spirituális belemagyarázás nélkül. Egyszerű megfogalmazást kíván adni a szeretet erejének, és hagyni, hogy az olvasóközönség maga döntse el, egyetért-e vele vagy sem. Nem hittérítő könyv, nem tudományos értekezés, inkább ismeretterjesztő célokat szolgál, és szórakoztatni kíván.

Túl sok szereplőt és cselekményszálat mozgat

Ha ezek miatt nem szeretted A Gyűrűk Urát vagy A Trónok Harcát, akkor ezt sem fogod szeretni. Bár semmiképpen sem akarom az említett mesterművekhez hasonlítani a sorozatot, azonban van, amiben megegyeznek. Az amulett rejtélye kapásból tizenkét szereplővel indít, amiből tíz személy egy hercegi család – jó kérdés, most ezekben a karanténos időkben ki eszik tőlük a kertben, ha vendég jön, na mindegy, úgysem Magyarországon játszódik -, és a karaktergárda még csak bővülni fog a történet folyamán. Őket be kell mutatni, a cselekményt fel kell vezetni velük, hogy aztán nyakló nélkül ömölhessen az olvasó szemébe, és alig győzze kapkodni a fejét, mi történik éppen. Később esetleg az lehet a gond… Ha ezt valaki nem bírja bevállalni, akkor inkább érdemes a komfortzónában maradni.

Magyar szerző írja

Hát istenem! Ide pakolt le a gólya… Mit csináljak? :D Inkább lennék Tripiconban, nekem elhiheted. Szerinted miért találtam ki? :D (Nem is én találtam ki. De én népesítettem be. Meg egy kicsit tovább is mentem…) Ettől függetlenül, ha nem is velem, de számos magyar szerzővel ajánlott megismerkedned, mert meglepően sokan szintén meglepően jól írnak. Én nagyon kevesükben csalódtam, megmondom őszintén, de még tőlük is fogok olvasni, mert látom a fejlődést. Érdemes megadni a magyar szerzőknek is legalább az egy esélyt – ugyanannyi az esélye, hogy kincset találsz!

Ha ennek ellenére nem tudtalak eltántorítani,
akkor irány a webáruház:

https://shop.konyvmogul.hu/robin-o-wrightly

https://shop.newlinekiado.hu/Robin-O-Wrightly-konyvek

Akik nem bánták meg, hogy elolvasták


(Fotó: Pixabay + saját)

Hírdetés

Miért NE olvasd el a Tripiconi sztorit? (1.)” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.