Így olvasd a könyveimet!

Útmutató a megfelelő Robin O’Wrightly-kötet kiválasztásához azoknak, akik szeretnének olvasni tőlem, de nem mernek belekezdeni.

“Melyik könyvedet válasszam?” – kapom meg gyakran a kérdést. Egy időben mindig visszakérdeztem: “melyik zsánert szereted?” De sokszor ez sem elég a pontos meghatározáshoz, mert valaki még zsáneren belül is szűkebbhez ragaszkodik – amit mondjuk az én olvasmányaim már nem érintenek -, vagy éppen pont a komfortzónáját szeretné elhagyni, amit esetleg nem tud, és emiatt csalódhat.

Ha tetszik, ha nem

Egy biztos: mindkét esetben – meg főleg, ha érdekel, mit tud még nyújtani az irodalmi világom – érdemes a többi könyvemmel is próbálkozni.

Könyv mindenkinek

Szerencsére ma már elmondhatom, hogy van egy ún. “indítókötet”, amit bátran ajánlhatok bárkinek, aki először szeretne olvasni tőlem, meg akar ismerkedni a világommal, a nem mindennapi stílusommal, szokatlan látásmódommal, de mégis határozottan befogadható módon.

A leginkább közönségbarát; széles körben is elfogadott témát, stílust, hangulatot tükröző könyvem az Emlékkönny – Egy igen-zet története, amit nyugodtan ajánlok olvasásra mindenkinek.

Még annak is, aki nem olvas annyira történelmit, romantikusat vagy esetleg családregényt, mert a történetem ezt a hármat igyekszik nagyon ízlésesen és finomhangoltan ötvözni.

Hátrányok

Egyelőre ez az egyetlen Robin O’Wrightly-kötet, ami “közhasznú”. Persze tervben van több ilyen. Meg nem annyira vicces, nem fiatalos hangvételű, nem borzongató, nincs benne krimiszál, nem kimondottan szórakoztató irodalom, inkább szépirodalmi. De akkor van mááásik!


A regényeimnek egységesen egy ún. mentális besorolást adtam, ami azt jelenti, röviden: milyen “lelki gyógyszer” lehet az adott olvasnivaló. Mert – abban megegyezünk, ugye, hogy – az olvasás terápiás hatású. Figyelem! A nem megfelelő alkalmazás minden gyógyszert méreggé tehet! Ez igaz a könyvekre is, de nem csak az enyémekre… :)

Antidepresszánsok

A humoros köteteim abszurd és groteszk látásmódot tükröznek, általuk kisarkítom ezt a rozzant világot.

Plusz egy szokatlan, itthon más kortárs írók által nem használt, ún. narrációs szatíra formában jelenítem ezt meg.

Az Erelem-trilógia szórakoztató a kamaszoknak is, az “Andidepresszánsok” 18+ besorolásúak, szóval inkább felnőtteknek szólnak.

Előnyök

A regényeket kedvelő olvasók nevezték el antidepresszánsnak. Többen írják, hogy kihúzta őket a mély lehangoltságból, könnyített a lelkükön vagy épp elterelte a figyelmüket az őket szomorító problémáikról. Nem állítom, hogy feltétlenül receptre kéne felírni – nem jegyeztettem be az OGYI-nál -, de miért ne tennél velük egy próbát? :)

Hátrányok

A humoros könyveimet – alapjában véve, a visszajelzések vizsgálatának tekintetében – vagy imádják, vagy utálják az olvasók. Ha érzékenyen érint a romantikus-erotikus zsánerparódia, vagy nem szereted pl. Christopher Moore vagy Kőhalmi Zoltán humorát, inkább hagyd a csudába az antidepresszánsaimat. :)


Dühkezelő program

Számomra fontos a társadalmi felelősségvállalás, és tabuk nélküli közlésmód. Ezt a #Wetoo-sorozattal szeretném bemutatni az érdeklődőknek.

Előnyök

Nyers, szókimondó, véres, pörgős és bizarr. Nem takargat semmit, minden lehetőségből kiválasztja a valósat, mégha az a legszörnyűbb is, mivel az élet sokszor rátromfol az íróra. Hogy idézzem Aurora Lewis Turner írót és bloggert: „…A Kettős kereszt [a sorozat első kötete – a szerző] egyrészt felkavaró, másrészt elgondolkodtató, harmadrészt forradalmi olvasmány. Annak is megéri elolvasni, aki hozzám hasonlóan szeret rózsaszín csillámfelhőben élni, és könnyedebb olvasmányokat választani magának. Mert igenis sok mondanivaló van ezekben a történetekben, és annak ellenére, hogy a lelkem egy része megsínylette az olvasást, a másik része felépült és erősebb lett általa. Mert igen, ez »mindannyiunk története«.”

Hátrányok

A sorozat regényei tényleg nagyon szókimondó, esetenként bizarr történetei, felkészületlen olvasókat nem kímélő stílusban íródtak. Ha nem “bírod a metált” (valós lelki és testi fájdalmakat, erőszakot, rengeteg vért, trágárságot, nyers őszinteséget, esetenként explicit erotikát stb.), akkor inkább olvasd A szürke ötven árnyalatát, mert az csak mese! :P


Ifjúságnevelés

Ha az ember sokat ír a felnőtteknek, a fiatalságot sem hanyagolhatja el. Egy – eddig – hétkötetesre tervezett sorozat első két része már elérhető.

A Tripiconi sztori egy tudományos urban fantasy-sorozat, amit 10-12 éves kortól felfelé bátran ajánlok bárkinek, aki szereti a rejtélyes “szigetes és herceges” kalandtörténeteket egy csipetnyi kamaszos romantikával.

Előnyök

Kalandos, fiatalos, humoros és letehetetlen – mondják az olvasóim. A világfelépítés hasonló a többkötetes fantasy-sorozatokhoz, ez egyfajta kényelmet nyújt, ebben nem különbözik a többitől. A regények lineárisan érthetően követik egymást, fokozatosan kifejtve a cselekményt. Minden volumen végén van egy függelék a világról és a szereplőkről, segítségként elveszés esetére. Ha szereted A Gyűrűk Urát vagy A Trónok Harcát – bár ezekre csak felépítésében hasonlít, hangulatában és történetében egyáltalán nem -, ezt is szeretni fogod.

Hátrányok

Ez is egyfajta “trónharc-történet”, ezért nagyon sok szereplő és sok adat található benne. Az első 7 fejezet a Ponti család és Tripicon államhelyzetének bemutatásáról szól, szóval talán unalmas lehet egy ideig. Utána viszont felgyorsulnak az események annyira, hogy visszasírod a történet kezdeti lassúságát… A kötetek befejezéseként függővég van, szexet viszont ne keress, az nincs!


Színtiszta varázslat

Jó, ez nem mentálhigiénés besorolás, de híven tükrözi, hogy a felnőtt fantasy kedvelőinek is van mit olvasni. Krencz Nóra írónővel közösen alkottuk meg A követ 2. Menedék című regényt, ami az ő Megszámlálhatatlan-világában játszódik.

Varázslók, boszorkányok, szerelem és háború, ráadásul ingyenes olvasmány felnőtteknek – kell ennél több?!

Előnyök

Varázslók, boszorkányok, szerelem és háború Moreen és Wertel fantasztikus világában; letehetetlen, izgalomba hoz, könnyekre és nevetésre fakaszt; ráadásul ingyenes olvasmány felnőtteknek. Nem írtam volna? :)

Hátrányok

Bár nem kötelező elolvasni hozzá az előzményeket (Megszámlálhatatlan-sorozat: A hordozó, A hófehér másvilág, A kötelék; A követ – ez utóbbi kötet szintén ingyenes), de azért érdemes. Ha valaki nem szereti a sorozatokat, ez a tény visszavetheti. De csak ennyi a hátránya.

És utoljára egy szintén ingyenes olvasmány:

Második esély

Érzelmes történet egy, a második világháború után hazaérkező amerikai katona és családja sajátos kálváriájáról. Egyszer talán könyv lesz belőle…

Előny

Ingyenes.

Hátrány

Novella.


Remélem, tudtam segíteni az olvasnivaló kiválasztásában. Tőlem bármit olvashatsz! :) Jó keresgélést és szórakozást kívánok!

Innen szerezd be!

Papírkönyvek és e-bookok a Könyvmogultól

E-könyvek a NewLine Kiadótól

Hírdetés