2. rész

Jön a 2in1 összevonás! Ez a rész utána nem lesz elérhető.

Egy emberpár tragikomédiája


18 éven felülieknek!


Sorozat: Rigók & Mundik 2.; narrációs szatíra


Hátszöveg

Van az úgy, hogy hirtelen megszületik a semmiből egy férfi és egy nő, akik közös nevezőre jutnak, aztán jól egymásba gabalyodnak. Ismerős? Ha Andrea Rigo és Rigó Andrea történetét már olvastuk, akkor jogosan merül fel a kérdés: mi a helyzet a szálaikat beteg módon mozgató másik két szereplővel, Tonio és Leona Mundival? A legtöbb olvasó a szívébe zárta a “két lökött perverzkét”, így lehetetlen, hogy nekik ne legyen egy saját, külön bejáratú sztorijuk ezen az újraindított földkerekségen. Mindenre választ kapni ebben az őrületes erotikus sci-fi paródiában: megkapják-e a Mundik, amire vágynak? Hogyan és miért váltak olyanná, amilyenné? Mi volt előbb, a gép vagy a lázadás? Keresztüljut-e a saját poklán ez a kicsavart Ádám és Éva? Vajon minden szál összefut? Meddig tart egy örök szerelem? És amikor azt hiszi a kedves olvasó, hogy nem lepődhet meg jobban, Robin O’Wrightly, a narrációs szatíra meghonosítója lehajít egy kisebb atombombát… csak hogy végre pontot tegyen ennek a mondatnak a végére.

Kedves kiskorú embertársam! Ha az előzőt olvastad, hát… lelked rajta. Ha ezt is elolvasod, én előre szóltam! Ez durvább, mint az…Adatok

  • Cím: Tonio & Leona – Egy emberpár tragikomédiája
  • Szerző: Robin O’Wrightly
  • Műfaj: erotikus-romantikus scifi-paródia
  • Kiadás éve: 2021
  • Kiadó: Mogul
  • Terjesztés: online
  • ISBN: ePub 978-615-6170-04-0
  • Terjedelem: 256 oldal
  • Illusztrálta: Szabó Borka

Idézetek

Az álomvilágban vagy a valóságban, amelyet addig láttak, minden tökéletesen működött.

– Ki kell jutnod! Itt meghalsz!
„Meghalok? Hát… élek?”
– Indulj már el! Fent van a megoldás!
„Fent.”

– Ébren vagy? Kérlek, gyere át! Félek! (…)
– Mi…? Menjek át? (…)
– Kérlek! Nagyon félek! (…)
– Jaj, az emberek emlékezete áldjon meg! (…) – Állandóan dumáltok! Menj már át, és hallgattasd el! Aludni szeretnék!

„Hát ezek nagyon elmentek.”
„Neked is. Otthonról.”

– Két hím vagy két nőstény humán? (…) – De hát nekik nem lehet gyerekük, csakúgy, mint nekünk… Akkor hogyan menthetnénk meg a fajunkat?
– Egy férfi és egy nő – kapta a választ az épp elgondolkodó urától. – A férfi nyilván olasz, de a nő… európai lehet, egy másik országból, vagy talán tengerentúlról.
– Különös – töprengett még mindig sokkoltan a lány. (…)
– Nem, a jó kérdés az, cara mia, hogy miért ugyanaz a nevük? (…)
Köszönöm! Maradjunk a szövegnél, amit eredetileg odaírtam! Nézzenek oda… Egyszer írok papírra és másolom be, máris átírják. Hát van ezeknek a karaktereknek szívük?!
„Csodálkozol? Neked sincs, és te írtad őket…”


Olvasói vélemények

Az Andrea&Andrea óta rajongója vagyok Robin O’Wrightly által meghonosított narrációs szatírának. Egyszerűen az első pillanattól azt érzem, hogy közel áll hozzám ez a stílus. (…) Tonio és Leona sztorija egy romantikus-erotikus sci-fi szatíra, ami Mátrixos és Terminátoros hangulatot kapott. Nincs könnyű életük a főszereplőknek, sok megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, ami közben változnak, és sokmindent megtanulnak. Elkezdtem olvasni a könyvet, aztán nagyon hamar azt vettem észre, hogy már a felénél járok és egyszerűen nem bírom letenni. (…) Eléggé stresszes napokat éltem meg mostanában, de Robin O’Wrightly ismét elérte a stílusával, Tonio & Leona történetével, hogy pár órára elfeledjek minden negatív dolgot, elérte, hogy még a hangulatom is jobb volt olvasás után.

~ Könyvszenvedély blog

Rengeteget nevettem. Ha meg nem nevettem, akkor mosolyogtam vagy vigyorogtam. Szerintem a beékelt író+tesztolvasói párbeszédek szempontjából ez lett a legsziporkázóbb ROW könyv. Az Andrea&Andreát is nagyon szerettem, de ez a történet a meghökkentő csavarokkal vett le a lábamról. Van benne pár momentum, amitől kikerekedik a szem. :D Köszönöm, hogy előolvashattam! <3

~ Krencz Nóra, író


Képtár


Könyves adatbázis

moly_logo
Hírdetés