Mentálhigiénés besorolás:
Antidepresszáns terápia felnőtteknek

Csak 18 éven felülieknek!


Sorozat: narrációs szatíra

Eredetileg és hosszú ideig monográfiának indult, de mindenből kilógó trilógiában – kilógiában – végződött univerzum. A sorozatok közül a legidősebb. 2020 mindent eldöntő év lett, kitermelt magának egy külön könyvet, tekintve, hogy a CoViD-19 aktualitása és a szomorú lombardiai esetszám-ugrás – effektíve Milánó, mint kitörési pont – szinte magában hordozta ennek fontosságát. Nem mellesleg, az Andrea & Andreában megismert mellék-főszereplők annyira népszerűek lettek, hogy hasonlóan saját regénybe kívánkoztak. Alapból Andrea Rigóék és a Mundi pár tartja egyben egy abszurd romantikus-erotikus narrációs szatíra alapzsánerben, ami kötetenként zsánereiben specifizálódik.


1-2. rész: Rigók & Mundik 2in1

narrációs szatíra

Az Andrea & Andrea és Tonio & Leona egyben

„A narrációs szatíra az, ahol az író kiidegeli magát,
és ha már ott van, az olvasót is.”

Robin O’Wrightly

1. rész: Andrea & Andrea

Két azonos nevű, de különböző nemű humán entitás rettentő makacsul nem akar egymásba szeretni, de muszáj lesz nekik, mert mindkettőnek megvan a maga csomagja, és a postás mindig kétszer téved, Einstein viszont egyszer sem.


1,5. rész: Andrea tutto bene

A két Rigo meg még két kicsi rigó – néha szó szerinti – hányattatásai a 2020-as világjárvány miatti karanténban, Milánóban. Ez a két szemszöges, szatirikus naplóregény – az Andrea & Andrea spin-offja – 2020. november 30-án jelenik meg, kizárólag elektronikus formában.


2. rész: Tonio & Leona

Egy emberpár tragikomédiája. Van élet az Andrea & Andrea után… előtt… közben… helyett… A Mundik külön kötetet követeltek maguknak, teljesen jogosan, ha már ellopták az olvasók szívét. Hogyan került az idő szövetébe ez a két lökött kis perverz “ufó”? Vajon megérdemelnek ők is egy happy fini… ööö, endet?


Ez a sorozat lezárult.


Jó tudni!

Hogyan olvassuk ezt a művet biztonságosan a közösségi közlekedésben?

Úgy érzem, felmerül az igény bizonyos műveim megcímkézésére: „Vigyázat, tömegközlekedésen olvasni nem szabad, mert a röhögéstől megszakadni készülő olvasóra ferde szemmel nézhetnek az utastársak!” :D Mindenkori javaslatom, ha mégis megtörtént a baleset:

  1. mutasd meg a többieknek (olvass fel belőle akár);

(+ aki észlelést szeretne írni Molyra, ne fogja vissza magát, bár itt inkább észvesztés van, mint lelés ;) )

  1. fogd rám, hogy én tehetek róla. :D

Ha ilyet mondana a sofőr, hogy „Ez első felszállós busz! Mutassa fel a jegyét vagy a bérletét… Azt a könyvet meg nagyon sürgősen tegye el, vagy leszállíttatom!”, akkor… fizetek neked egy jegyet a következő járatra. De ehhez komoly bizonyíték kell! (Pl. a sofőr.) :D


Mi az a narrációs szatíra?

Hírdetés