avagy Munka a szerkesztőségben


Egy blogsorozat úgy döntött, önálló életet kezd könyvben, kibővítve és megszépítve. Közérthetően a könyvkiadó-szerkesztőségi munkálatokról mindenkinek, aki érintett vagy akit érdekel. ;)Mentálhigiénés besorolás:
Várótermi irodalom látogatóknak


Hátszöveg

Mielőtt ​elolvasod a fülszöveget, kérlek, nézd meg a borító címlapján alul szereplő felsorolást! …Megvolt?
Ha az ott olvasottak láttán nem merül fel kérdés, illetve legalább a feléről van fogalmad, eszik-e vagy isszák, vagy nem is érdekelnek a válaszok, akkor ez a könyv nem neked szól. (Azért ne tedd le, másnak még jó ajándék lehet!)
Viszont ha kellően összezavarodtál, és szeretnél válaszokat kapni a hirtelen felmerülő „mit csinál a hogy is hívják?” kérdésedre, akkor pont jó könyvet tartasz a kezedben. Ha feltörekvő íróként tekintesz rá, azért; ha szakmabeli „öregróka” vagy, akkor azért; de még független, csak érdeklődő olvasóként is hasznos lehet betekinteni a könyvgyártás kulisszái mögé.
Ami különlegessé teszi ezt a gyűjteményt, az a rám jellemző laza, humoros stílus és a mégis komoly, részletekbe menő alaposság. Szóval tematikus és aprólékos lesz, de nem száraz.
…Na, ne a fülszöveget olvasgasd! Inkább gyere, lessük meg, milyen is egy könyvkiadó szerkesztőségben az élet!
A szerző Robin O’Wrightly néven vált ismertté szórakoztató és szépirodalmi fikciós regényeivel, de aztán negyedévszázados szakmai tudással a háta mögött, kénytelen-kelletlen megírta ezt a maga nemében teljesen szokatlan, mégis „szakmázós” könyvet a magyar alkotói nevén.Adatok

  • Cím: Mit csinál a hogy is hívják? – avagy Munka a szerkesztőségben
  • Szerző: Szabó Borka
  • Műfaj: szakirodalom (könyvkiadás)
  • Kiadás éve: 2021
  • Kiadó: Mogul
  • Terjesztés: online
  • ISBN: ePub 978-615-6170-32-3, Mobi 978-615-6170-31-6
  • Terjedelem: 116 oldal
  • Nem illusztrált

Idézetek

Emellett olyan elképesztő referenciát is találtam, miszerint „az ideális könyv kétszáz oldalas és A5-ös méretű”. Hát ehhez nem is tudok mit hozzáfűzni. (Vagy mégis: ez alapján legalább két ideális könyvem már van. Hurrá! …Mondjuk, pont a legkevésbé népszerűek. Sebaj! Ideálisak. Jó’ van az úgy!)


Olvasói vélemények

Szabó Borka neve nem ismeretlen a magyar kortárs írók számára. Sokunknak segített már, és most eljött a pillanat, hogy tudását másnak is átadhassa. A Mit csinál a hogy is hívják? azonban nem az a szakmai könyv, amire az ember számít. Nem száraz tanulnivalót kaptunk általa, hanem egy ízes nyelvezettel átitatott anyagot, ami segíti tisztázni a fogalomzavarokat.

~ Álmok útján blog

Onnantól, hogy minden rettegésem ellenére forgolódni kezdett a fejemben, hogy kiadnám az első könyvemet még mindig rettegek, és ez valószínűleg sosem fog elmúlni :D, addig, hogy kezembe került ez a könyv, elég sok információt magamba szívtam blogok, beszélgetések, levelezések által, így túl sok újat nem tudtam meg. Ellenben jól szórakoztam! Köszönöm ezt az estét! :)

~ Lione


Könyves adatbázis

moly_logo

Ez csak egyetlen kötet a sorozatból

Bővebben a Munka a szerkesztőségben-ről

Hírdetés