row_erelemketto_borito_minden

Sorozat: Erelem-trilógia 2.


Hátszöveg

Egy ​kabrió hasít végig a sztrádán, a kétszer megélt naplemente felé. Szökésben a tökéletesen tökéletlen páros, Tilda és Clifton, akik álnéven és igazi lúzerekként menekülnek a rendőrség elől. Így kezdődik az Erelem (eszetlen szerelem) abszurd romantikus paródia és narrációs szatíra folytatása, az Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem).

Visszaköszön a többi eszetlenkedő: Tilda álleszbi húga, Janet, és a magányos szinglimami, Kristine, illetve a volt troll-éga, Tony, de még Russel, Janet álompasija is benéz. Azért jönnek sokadmagukkal, hogy tökéletes görbe tükröt mutassanak nekünk a gyarló, ámde megjavulásra képes és azt áhító emberiség érzelmi állapotáról.

És persze tovább bosszantja egymást az író két lírai énje, hogy az olvasó se unatkozzon. Felmerül a kérdés: meg kell-e magyarázni a viccet, vagy inkább énekeljünk gyerekdalt? Hányszor kaphatunk esélyt bármire is az életben?
A végére odakerül a mondanivaló is: a barátságról, a hűségről, a tiszteletről, az őszinteségről, meg a tizennyolcas karikáról, ami végül mégsem kell.

„A regényírás Tarantinója új műfajt teremtett ezzel a sorozattal” — J. Soldier, író


beleolvasok_gomb

Adatok

Könyvcím: Erelem (eszetlen szerelem)
Írta: Robin O’Wrightly
Műfaj: szerelmesregény-paródia
Kiadás éve: 2018
Papírnyomás ISBN 978-615-00-3547-5
PDF e-book ISBN 978-615-00-3544-4
ePub e-book ISBN 978-615-00-3545-1
Mobi e-book ISBN 978-615-00-3546-8
Tulajdonságok: 196 oldal, A5 méret, a PDF az illusztrált változat


Idézetek

„Ott feküdtek mindketten az ülésen magatehetetlenül, gyönyörűen, kiterítve, mintha csak aludtak volna. Az anyósülésen a – még – szőke Tilda Carp, a hamvas, de már betöltött 19 évével, gipszbe merevített vállára omló, középhosszú hajával. (Tényleg szűz? Még létezik ilyen ritkaság az ő korában?! Pláne ilyen bombázó alakkal?!) A sofőrülésben a barna hajú, eszméletlenül – is – jóképű, Clifton Curtis, a rovátkolt múltú, 36 éves közalkalmazott. (Tényleg két gyereke van, és elvált, alkoholista, nőfaló adóhivatalnok?! Ez biztos csak pletyka, hát mennyire jó pasi már!) Behunyt szemük mögött ott volt a teljes életük álomképe, a jelenben kifeszített reménység, és az a boldog önátadás, mellyel legbelül már egymás lelki társai voltak. Vagy valami ilyesmi. Mindenesetre ki voltak ütve, mint az atom, amíg az agyuk vissza nem lépett az alapbeállításra, és el nem indult újra.

„Javíthatatlan szadista vagy.”
„Nem. Csak tabudöntögető romantikus. Ezt Tarantino is komálná… Vagy Almodóvár?”
„Egy álmodó vár… Marha késő van. Sipirc, aludni!”
„Ugyan már, csak 0:42, ez az élet értelme. Hol van még a 2:22, és a 3:33?!”


Olvasói vélemények

Mondtam már, hogy dilis vagy?
~ Medzihradszky Anna Róza

Hát ez a második rész sokkal-sokkal jobb, mint az első. Nem csak a gyenge gyomromat kímélte meg, de többször megdolgoztatta az arcizmaimat a mosolygásokkal és a nevetéssel. :D Jó és vicces szereplők, karakterfejlődés, hamisítatlan Robin O’Wrightly stílus, maximális odakoncentrálás a helyesírási hibák minimalizálására, sok-sok figyelemfelkeltés és észrevétlen okítás a sorok között, amit az ember nevetve fogad be, éééés természetesen az elmaradhatatlan illusztrációk. Engem megvett. :D
~ Erberling Judit

… (nem szólt, csak a tenyerébe temette a fejét)
~  Krencz Virág Zsófia


moly_logo
Mogul_logo_NEW_01

Képtár


Megvásárolható: