Holnap jön a Könyvhét

Ennél konkrétabb nem lesz: holnap, azaz június 9-én kezdetét veszi a 93. Ünnepi Könyvhét. 2016 óta íróként is megjelenek rajta, ami nagy megtiszteltetés nekem. A covid után nagy fellélegzés egy-egy ilyen esemény, és alig várjuk már, hogy minden szociális fóbiánk ellenére végre együtt legyünk mi, könyvmolyok. De mi vár ott ránk?

A magam nézőpontjából tudok rátekinteni a monstre eseményre: én hol leszek, és mit csinálok ott. A leggyakoribb kérdés, hogy

Mikor dedikálok?

Két dátum van, de a két alkotói személyiségemnek megfelelően különböző, erre nem árt figyelni, mert más és más helyeken leszek megtalálható.

  • péntek, 16 órától beszélgetés és könyvbemutató a Vörösmarty téri nagyszínpadon (Tarja Kauppinen: A rendszer ellensége) – Résztvevők: a szerző, a moderátor, Krizsai Fruzsina és én, Szabó Borkaként, mint grafikus. Később segéddedikálás a Napkút kiadó standján (V71), a Vörösmarty téren, a Gerbeaud és az “űrközpont” Vigadó sarkán.
    Esemény a FacebookonEsemény a Molyon
  • szombat, 15 órától dedikálás Robin O’Wrightly könyvekre a Marysol könyvkiadó standján (K1), a Vigadó téren, a Vigadó épületének Duna felőli oldalán, a Deák Ferenc utca sarkán.
    Esemény a FacebookonEsemény a Molyon

Hol lesznek a könyveim?

A Marysol könyvkiadó standján (K1), a Vigadó téren, a Vigadó épületének Duna felőli oldalán, a Deák Ferenc utca sarkán, ahol limitált példányszámban elérhetőek az esemény alatt. Utolsó darabok, itt lehet megtudni, miből mennyi kerül ki. Máshol nem jelennek meg, és ha elfogynak, elfogynak, szóval érdemes sietni.


Kiadót váltottam?

Sokan tanakodnak, hogy a váltás után, íróként végül is melyik kiadó égisze alá kerülök. Először is el kell mondanom, hogy még mindig töretlenül hiszek a kulturális összefogásban. Ezért számos kiadónak, szerzőnek segítek a könyvkiadásban mint szöveggondozó és grafikus; az EZ-Könyvektől a Newline-on át a Szülőföld kiadóig. Íróként azonban egyelőre szabad vizeken lavírozom – de már nem sokáig! ;) Addig is nagyon hálás vagyok a Marysol könyvkiadónak, hogy vendégszerzőként kivisz engem a Könyvhétre. Bár nem vagyok a kiadó írója, mégis szerves részét képezi a munkám, hiszen a kéziratrendezéstől a nyomdáig együtt dolgozunk. És a Plusz egy fa projekt az egyik kedvencem, amire nagyon büszke vagyok.


Tervezek valami “extraságot”?

Gondolkodom rajta. Szeretnék élőzni, persze a dedikálás ideje alatt nem fog menni – hacsak máshogy nem tudom megoldani -, és persze függeni fog a technikától is, de igyekszem. Ez persze már alap, nem is “extraság”. :D


Csak a dedikálásokon leszek kint?

Nem. Viszont csak akkor tudom garantálni, hogy nem épp a vécén leszek, nem valaki mással vagy épp után rohanok, nem révedek valamelyik stand előtt, nem megyek boltba vízért, jó eséllyel nem lógok telefonon, nem kávézom valakivel stb., hanem a stand előtt fogok ülni a dedikálóasztalnál, és az olvasóra vagy írótársra tudom szánni az időt.


Ha csatlakozni akarsz hozzám…

Néhány közös program még szervezés alatt van – pl. a HazaWrimo-csapat találkozója -, de az biztos, hogy barátokkal és kollégákkal megyünk a pénteki Budapest Olvas flashmobra, a Vörösmarty térre, ahol tíz percig a kedvenc könyvünket olvassuk, remélhetőleg sokan.

Utána Tarja Kauppinenhez és a Napkút kiadó munkatársaihoz csatlakozom, beszélgetünk, bemutatjuk A rendszer ellensége című kötetet, amit aztán Tarjával közösen dedikálunk. Enyém a poénos rész, az övé a keményebb meló. :) Itt érthetően csak az ő könyvével foglalkozunk.

Szombaton általában írótársak dedikálásaira megyek, sokuk egyidőbe esik, ezért lesz némi rohangálás. Emiatt érdemes megvárni a hivatalos, írói dedikálási időmet, mert akkor biztosan a fenekemen fogok ülni, és bármelyik könyvemet szívesen dedikálom. :)

Vasárnap szintén kilátogatok, viszont akkor már mint olvasó. Cél még nincs, írótársak és kollégák vizitációja várható, de amúgy fogalmam sincs, hol leszek. ;)

Akárhogyan is, ha összefutunk, akkor találkozunk. Ennél nagyobb bölcsességet ne várj tőlem, mert bevallom, már be vagyok sózva… :D Ugye jössz te is?

Hírdetés