Itt sincs papír… (Paper shortage 2. edition)

Ha már így magunk között vagyunk, megvallok töredelmesen egy dolgot. Vannak reszlijeim. Elméletileg két papírkönyvvel hosszú ideje tartozom az olvasóimnak. A jó hír: nem felejtettem el, folyamatban van a megvalósítás. Rossz hír: egyelőre nem tudom, mikor. Idén biztosan nem… Kifejtem, miért. De a végére azért tartogatok ám jó hírt… Szóval olvass belém! :)

Mi lesz veled, papírkiadás?

Egyre csak gyűrűzik ez a probléma, egyre több könyv megjelenését csúsztatják át jövő évre, így viszonylag szerény ajándékhalom lehet idén könyvekből a fa alatt – alternatív megoldás: vegyél e-book-olvasót, vásárolj antik könyveket, vagy egyszerűen csak éld meg a karácsonyt névleges ajándékokkal és tényleges szeretetben. ;)

Azért igyekszem pozitív is lenni. A jövő még nem lejátszott menet, vannak prognózisok, statisztikák, de még mindig azon dolgoznak – valószínűleg, mert ez senkinek sem jó; a válság előbb-utóbb a használati papírcikkek rovására is mehet, szóval valamit ki kell találni -, hogy megoldásra jussanak. Meglehet, bevetnek valamiféle recycling rendszert, és újrapapírra kezdenek nyomtatni – valami lesz! ebben biztos vagyok, mert

valahogy csak lesz, mert úgy még sohasem volt, hogy sehogy sem lett volna.

Babits Mihály

Reméljük a legjobbakat, főleg, mert a digitális világ berobbanása óta annyiszor hallucinálták már a könyves világ végét, hogy ihaj. Szerintem most is talpra fog állni a rendszer, a kérdés inkább a mikor. Reméljük – hogy ismételjem magamat -, minél előbb.

Ami engem illet

Ez egy Facebook-poszt akart lenni, de aztán úgy döntöttem, nem teszem ki. Egyszerűen azért, mert valószínűleg rossz vége lenne, félreértenék, kiforgatnák a szavaimat, így viszont tényleg azokhoz jut el, akiket érdekel. Megosztom a Moly-os zónámban, ott ki is fogja jelezni, de a Nagy Zuckerországot ez ügyben inkább hanyagolom. Innentől átváltok többes számra, ne lepődj(etek) meg! :)

A hétvégémet mostanában igyekszem pihenésbe fojtani, hogy a hétköznapokon jobb teljesítményt nyújtsak. ;) Így van időm elgondolkodni az elmúlt időszak publikációs ténykedésén – elsősorban, ami engem illet. ;)

Először is, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki megvette és elolvasta vagy el szeretné olvasni a könyveimet. <3 Azoknak is, akik továbbadják, hadd olvassa más. ;* Másodszor külön köszönöm, hogy támogattok az e-bookok megvásárlásával, illetve hisztek benne, hogy a leendő “papírgyerekek” is meg fognak születni. :) Ezzel kapcsolatban leköteleztek a bizalmatokkal, amivel semmiképpen nem szeretnék sem visszaélni, sem azt a látszatot kelteni, hogy visszaélnék vele. Isten őrizzen!

Ám tartozom egy vallomással, amire talán régóta vártok már. :/

A Város a föld alatt és az Emlékkönny nyomtatott kiadásáról van szó. Ezek azok a kötetek, amiket sokan előrendeltetek, de még nem szállították ki nektek azokat. Talán már letettetek róla, hogy valaha megkapjátok – ebben az esetben vissza lehet egyébként igényelni a befizetett pénzt a webáruháztól -; viszont én

még egy kis türelmet kérek tőletek!

A nyomtatás garantáltan meglesz, de legkorábban már csak jövőre megoldható. Sajnos idén – az eddigi anyagi nehézségek mellett – gazdasági problémákkal is szembesültünk: papírválság, nyomdák telítettsége, sok könyv megjelenésének jövő évre való csúszása várható, nem csak kis hazánkban.

Már letettem a könyvesbolti megjelenésről (>500 példány), viszont szeretném, ha az Emlékkönny mellett az összes Tripiconi sztori-sorozatkötet megjelenne papírban, kis példányszámban. A többi könyvemet csak e-bookban szeretném értékesíteni, ezekből – ha kifogynak a raktárból; fájdalom, de – nem tervezek újranyomást. (A Mogul kiadó természetesen beleszólhat, ha igény van papírra, de előnyt élveznek akkor is a fent említett könyvek és a sorozat részei.)

És most a jó hír:

az e-bookok zavartalanul meg tudnak jelenni, azokat nem befolyásolja a papírrecesszió, így olvasnivalót mindig tudok frissen biztosítani.

<3

Ezek a legújabbak, amik várhatóak:

Az e-book előnye, hogy a példányszám sosem fogy el, illetve a digitális dedikálás is megoldható – ebben az esetben megrendeléskor tüntessétek fel a megjegyzésben, hogy dedikáltan kéritek. Persze nincs szaga, de erre jók az antikvár könyvek – mert a mostani papírnyomatok “illata” is hagy kívánnivalót maga után. A 70 g-os volumenizált ofszet belívpapír kimondottan büdös. :(

Ha minden igaz, október végére-november elejére még két plusz webáruházban meg lehet majd venni az e-bookjaimat. Aztán – én biztos vagyok benne – a papírnak is eljön az ideje. Ők is hiányolják ám a tesóikat, hát nehogy már! :D