Miért NE olvasd el az Emlékkönnyet? (5.)

Úgy gondolom, van az a helyzet, olvasói (nem)bázis, akiket el kell tántorítanom ettől a könyvtől. Tudni illik, tényleg a jóisten mentsen attól, hogy rossz kezekbe kerüljön, hiszen egy könyv csak akkor igazán jó, ha épít, és nem rombol.

Vigyázat! A cikk esetenként nyers őszinteséget tartalmaz! Humorérzék nélkül olvasni különösen veszélyes!

(agykárosodást okozhat. vagy várjunk csak)

Ez szépirodalom

A célcsoport a legszélesebb, ezt a művet könyvesboltokba szánom, és erről a tervemről még nem tettem le. Nem abszurd vagy tabudöntögető lektűr, a nyelvezete választékosabb, a humora pedig átlagos. Nem sznob és nem unalmas, ám a stílusomat jegyzi. De ezt csak azok tudják meg, akik elolvassák. :)

Valós eseményeken alapuló sztori történelmi szállal

Konkrétan családregény, az én apai dédnagymamám szálán végigfutó történet, száz év távlatában (1920-2020). De úgy gondoltam, fiktív van elég… Van, ahol még az helyszín sem létezik, aki szeretné, olvassa azt.

Trianonos

Ha erre a témára érzékeny vagy, ne olvasd el! Spoilerveszély: Pláne, hogy a feslett francia arisztokrácia kavar benne a magyar munkásosztály szépreményű tagjával, és nem az említett első jár rosszabbul. Spoilerveszély vége. De van választásod: ebben külföldit büntetek – muhaha -, ebben még franciát is, ha ilyesmire vágysz.

Bár nemzedéken alapul és háborús, nincs benne explicit jelenet

Nincs vér, sem egyéb testnedvek, csak már összeboronálódott változatban (emberek). Van viszont szolid tanítás a kamaszoknak, hogy lehetőség szerint – a remény hal meg utoljára – legyenek okosabbak a felmenőiknél. Bár az is igaz, hogy oktalanság híján ők sem születtek volna meg…

A szereplők kendőzetlenül tökéletlenek már megint

Mert van egy mondás: halottakról az igazat, vagy semmit. Úgyhogy igyekeztem az igazat írni… Az élőkről is, természetesen.

Spoilerveszély: Nincs benne happy end. Spoilerveszély vége

De van tanulság. Sovány vigasz, de hátha nem vet vissza nagyon… még ha az is a célom. :)

Van viszont Kisherceg

Komolyan, ha valakit idegesít Antoine de Saint-Exupéry vagy a kis főhőse, az se kezdjen bele ebbe a könyvbe. És igen, kiakasztó, hogy A kis herceg itt Kishercegként szerepel. Hát nem ismerik ezek a nyelvtant?! …Dehogynem, ahogy a Kisherceget is.

Ja, és ez csak e-bookban van

Mert a papírkötetre várni kell. De ami késik, az nincs itt időben! Majd a korona elvonultával… Ugye-ugye, megint ezek a francos arisztokraták?!

Ingyen e-novella jár mellé

Izé, ez nem hátrány… Nem tudom, hogy került ide, de most már nem törlöm ki. Na, ennyi előnye van!

Ha ennek ellenére nem tudtalak eltántorítani,
akkor irány a webáruház:

https://shop.konyvmogul.hu/robin-o-wrightly

Akik nem bánták meg, hogy elolvasták

(rengetegen vannak, ez egy csoda, én meg nagyon-nagyon hálás vagyok nekik)


(Fotó: Pixabay, Pexels, Freepik + saját)

Hírdetés